skip to Main Content

Půjčka na auto: Nejsnadnější cesty k financování automobilu a nejčastější chyby

Rychlá Půjčka Na Nové Auto Od COOL Money

Pokud uvažujete o koupi automobilu, ale nemáte momentálně dostatek peněz na jeho zaplacení z vlastních zdrojů, máte v podstatě tyto možnosti: porovnat úvěry poskytované bankami či nebankovními společnostmi, nebo zvolit leasing či financování od prodejce. Banky nabízejí produkty, jako je půjčka na cokoli nebo půjčka na auto, u které je třeba bance doložit účel použití peněz. Nebankovní půjčky jako je například COOL Money půjčka rovněž nabízejí neúčelové půjčky a obvykle je možné je snadněji získat. Právě COOL Money půjčku pak charakterizuje úvěrový rámec až 250 000 Kč, za což už lze pořídit i poměrně pěkné vozidlo.

Obecně platí, že půjčku na auto nebo jakoukoli jinou půjčku lze poskytnout pouze osobě, která dosáhla věku 18 let, je občanem České republiky nebo má v České republice trvalý pobyt a hlavně má pravidelný příjem. U nebankovních půjček, což může být například i dlouhodobá půjčka bez registru jsou však požadavky na žadatele o půjčku mnohem benevolentnější.

Pokud o úvěr (půjčku na auto, bezúčelový úvěr) žádá manželský pár, banka obvykle posuzuje každého z nich zvlášť. Opět platí, že nebankovní společnosti tak přísné nebudou. Každá finanční instituce však má při schvalování úvěru svá vlastní kritéria a specifické požadavky na žadatele. Pokud klient v současné době nemá zaměstnání, může také doložit doklad o příjmu, jako je důchod, rodičovský příspěvek, sociální dávky, případně zažádat nebankovní společnost o půjčku na účet každému. V některých případech je vyžadován také ručitel, ale to je na zvážení konkrétní banky nebo nebankovní instituce.

Běžná půjčka na cokoli jako je například COOL Money půjčka, kterou lze snadno použít na koupi automobilu, má tu výhodu, že si za půjčené peníze koupíte automobil a ten je ihned váš. Doklady od auta jsou na vaše jméno. Při leasingu si vůz nekupujete, ale v podstatě si ho pronajímáte. Vlastníkem nového vozu se stanete až po úplném splacení leasingu. Při koupi vozu je obvykle nutné složit akontaci, což klienta nutí mít určitý finanční kapitál – který však lidé z problémovou úvěrovou historií mohou získat například prostřednictvím nebankovní půjčky bez registru a potvrzení příjmu. Během doby trvání leasingu nemá nájemce ve většině případů možnost vůz prodat nebo vrátit a leasingová smlouva je ze strany nájemce nevypověditelná.

Jaké jsou hlavní výhody COOL Money půjčky oproti konkurenci:

Na bankovním i nebankovním trhu samozřejmě panuje tvrdá konkurence a proto nebankovní společnosti přicházejí s neustálými novinkami, inovacemi a snaží se nabídnout klientům oproti bankám něco navíc, čím by upoutali právě jejich pozornost. Je zřejmé, že vám nebankovní společnost nenabídne tak atraktivní úvěrové podmínky jako banka na druhé straně ji však charakterizují tyto výhody, které vám banka jednoduše nemusí nabídnout:

  • Špatné bonita a některé negativní záznamy v registrech dlužníků nejsou problém – každá žádost je posuzována individuálně
  • Můžete si půjčit až 250 000 Kč, přičemž žádost o půjčku je okamžitě vyřízena
  • Půjčku si lze individuálně nastavit, jak z hlediska výše úvěru, tak délky splácení
  • COOL Money půjčka je neúčelová – možnost využít peníze na nákup automobilu je pouze jedna z alternativ, která se vám s touto půjčkou nabízí
  • Jste živnostníkem nebo důchodcem? Nevadí. Tuto půjčku je možné sjednat i bez dokládání příjmu
Manželé kupují nová auto díky autopůjčce

Jaké nejčastější chyby vás při sjednání půjčky na auto stojí peníze?

Pokud chcete při příštím nákupu auta ušetřit, musíte udělat víc, než se jen dohodnout s prodejcem na ceně. Chyba při uzavírání úvěru na auto vás může stát peníze a vymazat úspory vyjednané na kupní ceně. Chcete-li odejít s nejlepší možnou nabídkou, vyvarujte se těchto chyb při sjednání půjčky na auto.

1. Při vyjednávání o ceně vozu sdělíte prodejci, kolik si můžete dovolit splácet

Cena vozu je důležitá, a pokud jeho nákup hodláte financovat úvěrem, měli byste předem vědět, kolik si můžete měsíčně dovolit splácet. Neukazujte však prodejci ihned všechny karty. Pokud tak učiníte, vzdáte se možnosti vyjednat nižší kupní cenu.

Jakmile budete příliš otevření, potenciální měsíční splátka úvěru na auto prodejci sdělí, kolik jste ochotni utratit. Prodejce, který vám přímo nabízí i financování vozu by se pak mohl také pokusit skrýt další náklady, například vyšší úrokovou sazbu a další poplatky. Mohl by vám také nabídnout delší dobu splácení, než jste původně chtěli, díky čemuž se tato měsíční splátka vejde do vašeho rozpočtu, ale celkově vás bude půjčka stát více.

Abyste se tomu vyhnuli, vyjednávejte o ceně vozu s prodejcem, aniž byste mu sdělili, kolik si můžete skutečně dovolit. Nikdy nekupujte vůz pouze na základě výše měsíční splátky – prodejce by mohl toto číslo použít k tomu, aby jednání zastavil nebo vám zvýšil cenu.

2. Nezvolíte vhodnou dobu splácení

Doba splatnosti úvěru na auto se pohybuje nejčastěji od 24 do 84 měsíců. Je snadné nechat se zlákat delší dobou splatnosti, protože měsíční splátka je obvykle nižší. Ale čím déle budete úvěr splácet, tím více zaplatíte na úrocích.

Chcete-li se rozhodnout, která možnost je pro vás nejlepší, zvažte své priority. Pokud jste například typ řidiče, který má zájem usednout za volant nového vozidla každých několik měsíců, nemusí pro vás být uvěznění v dlouhodobé půjčce to pravé.

Na druhou stranu, pokud máte omezený rozpočet, může být dlouhodobější půjčka jediným způsobem, jak si můžete dovolit svůj vůz. Použijte kalkulačku na stránkách COOL Money půjčky, abyste pochopili, jaká bude vaše měsíční splátka, a rozhodli se, která možnost je pro vás nejlepší. Krátkodobý úvěr vás zkrátka bude stát celkově méně na úrocích, ale bude mít vysoké měsíční splátky. Dlouhodobý úvěr bude mít na druhé straně nižší měsíční splátky, ale vyšší náklady na úroky v průběhu času.

3. Financování doplňkových služeb

Pokud vám nabízí financování vozu prostřednictvím autopůjčky prodejce je jeho zisk do značné míry ovlivňován prodejem doplňkových služeb – zejména poprodejních produktů prodávaných prostřednictvím smluvní finanční a pojišťovací kanceláře. Pokud chcete prodlouženou záruku nebo pojištění úvěru, budou tyto položky dostupnější za nižší cenu u nezávislých pojišťoven či finančních poradců.

Ptejte se na každý poplatek, kterému nerozumíte, abyste se vyhnuli zbytečnému navýšení kupní ceny. Pokud nějaký službu skutečně platit chcete, zaplaťte za něj. Nejprve si však ověřte, zda není k dispozici mimo prodejnu za nižší cenu. V případě dodatečných produktů, prodloužených záruk a pojištění úvěru je často levnější obrátit se na třetí stranu. Na jednání s prodejcem se prostě připravte a jděte tam s vědomím, které doplňkové služby skutečně potřebujete a které můžete najít levněji jinde.

4. Převádění záporného vlastního kapitálu do budoucna

Být „v mínusu“ u úvěru na auto znamená, že dlužíte na svém autě více, než je jeho hodnota. Věřitelé vám mohou umožnit převést tento záporný zůstatek do nové půjčky, ale není to chytrý finanční krok. Pokud to uděláte, budete platit úroky jak za koupi současného, tak z předchozího – dosud nesplaceného – vozu. A pokud jste byli s posledním vyměněným vozem v mínusu – prodejní cena nepokryla jistinu úvěru, je pravděpodobné, že budete v mínusu znovu.

Místo toho, abyste svůj záporný kapitál přenesli do nového úvěru, zkuste počkat na splacení starého úvěru a teprve poté si vezměte nový.

5. Opomíjíte porovnání jednotlivých nabídek půjček

Financování u dealera automobilů je snadné a pohodlné. Bývá však také dražší – ani nemluvě o přísných úvěrových podmínkách, které musí kupující splňovat. Dealeři vědí, že mohou své sazby navýšit o několik procentních bodů.

Než navštívíte prodejce, porozhlédněte se na internetu a získejte několik nabídek od bank nebo nebankovních společností typu COOL Money – které vám mohou poskytnout peníze za zajímavých podmínek, ačkoliv nemáte ideální bonitu. Tím získáte představu o dostupných úrokových sazbách pro vaši situaci a zajistíte si, že dostanete nejlepší nabídku.

Jakmile získáte předběžné schválení úvěru, můžete s prodejcem efektivněji vyjednávat. Koneckonců, pokud nejsou ochotni překonat sazbu, kterou již máte, nemusíte se spoléhat na jejich financování, abyste získali vůz, který chcete. Předběžné schválení vám zaručí, že dostanete nejlepší dostupnou sazbu pro vaši situaci, a poskytne vám páku k vyjednávání.

Závěr

Klíčem k úspěšnému pořízení vozu, pokud jde o půjčku na auto, je připravenost. Rozmyslete si, jakou měsíční splátku si můžete dovolit, jak dlouho chcete půjčku splácet a buďte si vědomi, které doplňkové služby si chcete platit a které nikoliv. Ať už je vaše bonita perfektní nebo máte škraloupy v úvěrové historii, vězte, že se na bankovním nebo nebankovním trhu nachází úvěrová alternativa, která uspokojí vaše finanční potřeby. Stačí jenom vědět, kde hledat tu nejvýhodnější půjčku na auto pro vaši konkrétní situaci.

FAQ – nejčastější dotazy

Jaké doklady si musím připravit pro sjednání půjčky?

Sjednání půjčky je poměrně jednoduché. Postačí, pokud si dopředu připravíte dva doklady totožnosti, telefonní číslo a email.

Je možné si půjčku na auto sjednat online, nebo musím na pobočku?

Díky využití moderních technologií je možné v současné době vyřídit celý proces žádosti o autopůjčku online z pohodlí vašeho domova.

Mohu si zřídit autopůjčku, přestože mám negativní záznamy v registrech dlužníků?

Nelze dopředu předjímat výsledek schvalovacího procesu. Každá žádost o půjčku na auto je hodnocena individuálně, nicméně je pravdou, že některé drobné prohřešky v úvěrové historii problémem nejsou.

Musím si za vypůjčené peníze skutečně pořídit automobil?

Dávalo by to logiku, neboť zde hovoříme o půjčce na auto. Pokud však budete financovat nákup automobilu neúčelovou půjčkou, peníze nakonec můžete využít, jak uznáte za vhodné. Nejste tedy povinni tyto finanční prostředky využít k nákupu automobilu.

Mohu si flexibilně nastavit výši splátky půjčky na auto?

Ano, při žádosti o autopůjčku si můžete zvolit délku splácení úvěru. Čím delší je doba splácení, tím nižší měsíční splátky budete platit a naopak.

Ohodnoťte tento článek
5/5 - (14 hlasů)

Nejnovější články

Nezaměstnaný pár a děti.

Půjčka pro nezaměstnané a její výhody a nevýhody

Většina půjček je dostupná pouze klientům se zaměstnáním – ideálně na dobu neurčitou, kteří mohou prokázat své příjmy. Ne každý se však může pochlubit stálým příjmem. Možná jste právě přišli…

Dlouhodobá půjčka bez registru od COOL Money

Dlouhodobá půjčka bez registru: Co byste o ní měli vědět?

Vzhledem k tomu, že je k dispozici tolik různých druhů půjček, může být obtížné zjistit, která z nich by pro vás mohla být ta pravá. Dlouhodobá bankovní nebo nebankovní půjčka…

Okamžitá půjčka pro dlužníky od COOL Money

Jak získat okamžitou půjčku pro dlužníky na ruku?

Ti šťastnější z nás nemají problém získat bankovní úvěr s velmi výhodnými podmínkami. Tyto žadatele obvykle charakterizuje skvělá bonita – vysoké příjmy, nízké zadlužení, a navíc perfektní úvěrové registry. Existuje však široká…

Diskuze

0 komentářů k zobrazení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top